Ustati ili odustati!?

stephan-henning-S0hFspmvm_s-unsplash

Kažu – upornost i istrajnost su temelj svakog uspeha.

Kažu – ma koliko puta da padneš, na noge lagane pa ponovo u boj.

Kažu – gledaj poruke pored puta i tumači šta ti Bog ili Univerzum poručuju.

Kažu – intuicija nam nepogrešivo govori šta nam je činiti.

Kažu – pametan i mudar zna kada treba da odustane.

Međutim!?

Niko ne može da nam kaže KADA je intuicija u stvari maskiran strah.

Niko ne može da nam kaže gde je CRTA koja razdvaja banalno ponavljanje grešaka od istrajnog i posvećenog stremljenja ka cilju.

Niko ne može da nam kaže gde je linija koja RAZDVAJA kukavičluk od bitaka koje vredi vojevati.

To moramo sami da prepoznamo.

Crta između odlučne borbe za sebe i uzaludne težnje ka nečemu što nam neće doneti boljitak nije uvek jasna. Kad se određene negativne okolnosti ponavljaju mi neminovno dolazimo u poziciju konfuzije i zapitanosti šta dalje.

Ponovo ustati ili odustati.

Poruke koje dobijamo su često zbunjujuće. Nije uvek lako dokučiti šta je od izazova sa kojima se suočavamo vetar u prsa a šta poruka – diži ruke od toga, nije to tvoj pravi put.

Nije lako razaznati koje prepreke i teškoće su vežba i trening za našu volju a koje poruka da zalud i na pogrešno trošimo svoje vreme i energiju.

Kada se pojavi jedna prepreka, i to baš u trenutku kada donesemo odluku o promeni, to svakako nije poziv na odustajanje i može da se tumači kao opstrukcija koja je posledica naše potrebe da ostanemo u zoni konfora. Međutim, kada se prepreke pojavljuju jedna za drugom odgovor na pitanje – šta dalje – postaje mnogo kompleksnije. I vrlo često zahteva dublju ličnu introspekciju.

-*-

Ako vam na tom putu samootkrivanja treba pomoć tu sam za vas. Tu sam i ako želite da promenite svoj život i postavite jasne granice ili da se suočite se sa svojim strahovima i pogrešnim uverenjima. Zakažite online konsultacije. I krenite na put ka ispunjenijem životu. nadastep@gmail.com

Ostavite odgovor