Znate li šta je alfa muškarac?

inspire-2223128_960_720

Odavno se na pomen alfa muškaraca masovno prevrće očima. Sve više žena ih doživljava kao nekakav agresivni, zastareli model kojem nema mesta u sadašnjosti. Negativne etikete se lepe samo tako.

Mislim da su žene latile verbalnih mitraljeza pre nego što su se dobro promislile šta to uopšte znači alfa muškarac. I umesto njih, pokosile same sebe.

(Sportskom terminologijom – autogol, i to kakav).

Da samo u par pasusa pojasnim neke najbitnije činjenice.

Pravi alfa muškarac ne bije. NIKADA. Pravi alfa muškarac ima postojan karakter i ceni sebe pa se samim tim ne spušta na nivo rešavanja konflikta tučom. On to radi gospodski a ako ne može da ga reši povuče se dostojanstveno bez ljigavog ili krvavog traga iza sebe.

Biju, prete, zastrašuju, iživljavaju se SLABIĆI I KUKAVICE koji ne umeju na drugi način da obezbede nazovi poštovanje. Oni agresiju i ucenjivanje vide kao put da ih drugi nazovi uvažavaju. Oni misle da su šamari i vređanje put da ih drugi nazovi cene.

Nedostatak prave muškosti i jačine je problem današnjeg sveta. A nisu napumpani bicepski znak muškosti. Niti vitlanje debelim novčanikom. O NE.

Vazda je bilo i biće – samo slabići idu okolo i silom kamče pozornost. Tako, jer drugačije ne umeju. Oni odgovornost za nedostatak samopouzdanja i mentalne jačine prebacuju na druge dok sami kmeče o nekakvoj zakinutosti.

Slabići manipulišu, lažu, proganjaju i prete jer u dubini duše znaju da istinske ljubavi i nisu dostojni pa onda na sve načine pokušavaju da ZAROBE ljude pored sebe.

Muškarac koji ima vere u to što jeste i siguran je u svoju vrednost pažljivo bira s kim je. On ne drži nikog uz sebe strahom i pretnjama već to čini ljubavlju i razumevanjem. I nema potrebu da ako stvari krenu u pogrešnom pravcu šamara i preti ili se ponižava moljakanjem. Ako konfilkt ne može da reši on dostojanstveno nastavi dalje. On zna da je dostojan ljubavi i da ako ne može da je izgradi sa jednom osobom, izgradiće je sa drugom.

Problem ovog sveta nisu alfa muškarci već to što ih je sve manje a sve više onih koji pod plaštom savremenosti proturaju vrlo upitne koncepte veza i ideje ljubavi.

Ni jednoj ženi ne treba metiljavo muško koje nema pojma šta hoće ni od sebe ni od drugih (ali su mu svejedno drugi vazda za sve krivi) da ga vuče na leđima kroz život. Ne treba joj ni umišljeni drčni gazda da živi u strahu od njega i preispituje svaku reč i pokret.

A i jedni i drugi su slabići različitim šarenim hartijama upakovani i mašnicama nakićeni.

A to što je neko vrlo perfidno ove druge siledžijskog tipa izjednačio sa alfa muškarcima – e tu manipulaciju žene skupo plaćaju. I tek će da plaćaju.

Demagogija o tome kako treba da izgleda moderan pravi muškarac meni najviše liči džuboks listu gde je neko mortus pijan izmeš’o od Silvane do Nirvane a usput dodao i ariju iz Toske i njuorleansko džeziranje.

Na kraju, da ponovim ili rezimiram.

Alfa muškarac je mentalno i psihološki stabilna ličnost sa dignitetom koji NIKADA ne bije. To rade utripovane, iskompleksirane jajare ili neotesani džberi što umišljaju da su dase.

Gospodin sa čvrstim a promišljenim stavovima se na provokacije samo nasmešI i okrene leđa. On ne isteruje pravdu i ne troši svoje vreme na jalove rasprave. On nikada pesnicama ne rešava pobleme niti pogani svoj jezik gadostima. On dobro razmisli šta može da se učini da se stvari poprave ali ne popravlja ono što se popraviti ne može.

Ne mešajmo pojmove. Ne zbog muškaraca.

Zbog nas samih.

Online konsultacije možete zakazati na mail nadastep@gmail.com

Ostavite odgovor