Šta vi ponosno šetate?

sunflowers-3640935_960_720

To sa tumačenjem sloboda i prava je mnooogo komplikovana rabota. Tako je recimo sad stvar slobode i prava da se oblačite kako hoćete. Šta bre ima koga da bude briga za to. Ako je nekom volja i u gaćama da izađe na ulicu, može mu se.

Može tako i u šorcu u kom se pola zadnjice vidi. Pa to je baš kul. Način da se pokažu atributi, (kakvo telo mala ima) plus da se bude u liniji odbrane novih modnih trendova.

Ma može bre i u tangicama. Parada golih guzica je baš in. Da pocrkaju one što nemaju šta da pokažu ili su zatucane i bez petlje pa se k’o babetine nose. Fuj.

Da da.

Al’ džaba, ne vredi. Nikad od mene demokratski i ostalo prosvećena i osvešćena osoba neće biti. Ostajem na braniku nazadnih ideja. U mraku i tmini prevaziđenog. I ponosno izjavljujem –

zajebite me šepurenja i parade polugolih i golih guzica u ime slobode i prava da se diše punim plućima.

Može danas da se propagira i propoveda koješta u ime tih slavnih sloboda al’ da me ubede da je to prava stvar, ne biva. U tom smislu zabole me za:

-izdebilisano i lovom iskrojeno tumačenje demokratije i sloboda,

-feministička postignuća i kojekakva tumačenja istih,

-modne diktate upitno orijentisanih lobija,

-marketinška podjebavanja tipa: nemaš firmiranu krpicu – jao, zapitaj se…

-volim svoje telo kakvo god da je, i pozitivna sam do bola, trend,

-instagram influenser modne i ostale i savete i mashevove. …

Da rezimiram, šetati polugolu i golu guzicu za mene nikada neće biti stvar za ponos i diku i odraz ikakve slobode ili postignuća.

Sestre, ako želite da pokažete koliko ste moćne i jake, snažne i otresite, koliko držite do sebe, koliko ste stvarno slobodne, pošetajte ponosno malo svoj mozak.

Odatle sve kreće.

Ko ne ume glavu dobro da nosi, guzica tu neće pomoći.

Ostavite odgovor