Sparivanje s preporukom – scenario treći

Sasvim tačno slutite da je scenario treći najzanimljiviji. Elem, solirate tako u dužinski zavidnom stažu, ili tek od skora, kad stiže ponuda, od nekog vam poznatog, da upoznate zanimljivog tipa.
45

Sasvim tačno slutite da je scenario treći najzanimljiviji. Elem, solirate tako u dužinski zavidnom (e, da je odistinski zavidan) stažu, ili tek od skora, kad stiže ponuda, od nekog vam poznatog, da upoznate zanimljivog tipa.

Vi, i bi i ne bi.

Realni da budemo, malkice sve to sa provodadžisanjem ima prizvuka omalovažavajućeg. Udara vam na ego – pa zar drugi da vam partnera traže. A opet, znate da nije u tim vodama upoznavanja nužno biti previše isključiv. Ume da se odrazi na pominjani staž soliranja.

Verovatno vam pada na pamet i misao tipa – a kakav li je on kad u celu tu priču ulazi. Da se ne lažemo, Balkan je ovo, od muškaraca se očekuje inicijativa i vrsta odlučnosti. Organizacija društvenog života (da se tako izrazim) u aranžmanu drugih i ne deluje baš mnogo mačo. No, vremena su ovo nova i drugačija, slabo šta je kao pre i mnogo se šta na glavačke izokrenulo. Tranzicija, drage moje, pa se pravila i okolnosti igre solidno izmeniše.

Da raščistimo do kraja, očekivanje da se ispred vas nacrta prelepi i prezgodni dasa odmah batalite, preventive od razočaranja radi. Lepotani manekenskog tipa, i svi od fele onih za kojima žene uzdišu i zastaje im dah a puls skače na minimum trocifrenu brojku, nemaju problem s upoznavanjem predstavnica suprotnog pola. Naprotiv. Njima pažnje nas žena ne manjka nikada. Pre je imaju u višku.

Dakle, rešite ipak da oprobate sreću i pa se po nekom od već pominjanih planova susretnete se s preporučenim muškarcem.

A on?

Pojavi se pred vama muškarac koji izgleda najčešće u dijapazonu od, sasvim obično, do sasvim ok. Međutim, ono što ćete svesno, ili pak impulsima, osetiti kad ga ugledate je da u vezi njega postoji nešto prilično zanimljivo i privlačno. Nešto što bi se najpre moglo nazvati šarmom. Vrsta specifičnog stava kojim boji celu svoju pojavu. Pred vama je muškarac koji je siguran u sebe, staložen i smiren. Poslovno i intelektualno dovoljno ostvaren jer je to za njih preduslov da se osećaju sigurnim. Takođe, dovoljno emotivno ali i seksualno potvrđen, što je uslov broj dva za to da se u svojoj koži oseća sasvim udobno.

Ništa u vezi njega neće odavati utisak frustriranosti i potrebe za dominacijom ili nadizanjem. Nema hvalisanja ili oda sebi, nema nadmudrivanja niti ogorčenog kukanja na sve i svašta. O ne, samo lagodnost koja zrači iz njega. Lagodnost svojstvena muškarcima koji jasno vide sebe.

Nije on savršen, nema nas takvih, ali je svestan onoga što jeste, bez precenjivanja ili potcenjivanja. Takođe svestan svojih želja i potreba ali i realnih mogućnosti da to što želi i ostavari. On ne sanja Moniku ali neće pristati na vezu s bilo kojim. On traži ženu ravnu sebi i po meri svoje naravi.

Priča zanimljivo i vodi komunikaciju lagano. Čini da se osećate prijatno i vrlo brzo vašim licem lebdi osmeh. Opuštene i raspoložene upijate ono što govori i same pobuđene da pričate i lepše i umnije nego što to obično činite. Pred vama je muškarac koji vas podstiče da pokažete najbolje od sebe. Komunikacija teče kao podmazana i posle relativno kratkog vremena imate utisak da ga znate jako dugo. Njegovo obično, ili tek simpatično, lice dobija neku posebnu privlačnost i on uskoro postaje vraški poželjan.

Sve u vezi njega postaje vrlo privlačno.

Sama priča nije obavezno visokoumna i filozofska. Ponekad je to priča o svakodnevnim stvarima i dešavanjima s dozom humora. Neusiljena i balansirana, takva da se niko u njoj ne nameće. Da se niko ne oseti skrajnut ili kao drugorazredni akter ljubavne priče u nagoveštaju. Sve se dešava spontano i nekako prirodno. Smešite se i gledate ga pogledom divljanja i miline. Srce vam kuca ubrzano, hemija čini svoje. Dobijate impuls da ga tu pred svima poljubite. Eh, kakve vam sve lude misli padaju na pamet.

Sati u priči vam prolete kao minuti, ali u nekom trenutku rastanak je neminovan. No, znate zasigurno da to nije kraj. Ono – vidimo se, čujemo se, izgovarate sasvim sigurni u izvesnost tih reči.

A šta biva dalje?

Da li će taj osećaj zaljubljenosti i prepoznavanja prerasti u ljubav? Da li je On pravi za vas, ili možda ipak nije? To će pokazati vreme. I iskušenja odnosa u koju ste upravo ušli. Ali to je već tematika jedne sasvim druge priče. One – biti u vezi.

I za kraj, možda vam se priželjkivani, a upravo opisani, scenario neće desiti. Moguće prođete manje slavno ali imajte na umu to da se život mnogo bolje oseti i izuči ako ste aktivnu učesnik neke više ili manje uspešne, ili čak i sasvim neuspešne, priče nego kao večiti statista koji iz prikrajka osmatra dešavanja i mašta šta bi da je na mestu onih koje promatra.

Iskustva sparivanja s preporukom vam moguće neće promeniti emotivni status ali ma kakva ona bila definitivno će vas nečemu naučiti i o sebi i o muškarcima.

Tih znanja, verujte mi, nikada na odmet.

Ostavite odgovor