Nervozna? Kako za koga.

Biti kulturan ne znači da je nužno pomirljivo i trpeljivo se smeškati bezobraznim i agresivnim, elementarno glupim i primitivnim ljudima. S takvima biti kulturan znači zbrisati u najkraćem mogućem roku bez konfrontacije.
figure-2091982_960_720

Al“ si ti neka nervozna osoba. Kažu mi to s vremena na vreme. Nasmešim se cinično i dodam – moguće. A u sebi mislim – nisam ja brate/sestro nervozna nego si ti bolid a meni se ne mili da se s tobom nadmudrujem.

Ako će se to što nemam želju da glumatam finoću i da se nadjebavam s tupavim i navalnetnim likovima nazvati – ti si baš živčana –  ponosno izjavljujem – živčana sam samo tako.

Skakanje po nervima (ako me već zadesi) neću da trpim s blaženim osmehom i pozom zainteresovanosti. Jes’ pa da smarač pomisli da mi je zanimljiv i prešalta u 5-tu brzinu sa svojom „mudrolijama“.

Gušenje i drskost pratim s facom – pola su mi familije pobili. I čekam prvu priliku da me nema. A da ne bi možda da se servilno smeškam dok slušam lupetanje. S moje strane je sasvim dovoljno što ćutim.

To što drugoj strani smeta ama baš sve što nije tetošenje razgoropađenog ega – a i to me zabole.

  • Nije moja sveta misija da zabavljam i animiram utripovane.
  • Nije moja sveta misija ni da izigravam psihoterapeuta ili rame za plakanje onima kojima je plafon životnih ambicija da se nekome na grbaču navale.

.

Biti kulturan ne znači da je nužno pomirljivo i trpeljivo se smeškati bezobraznim i agresivnim, elementarno glupim i primitivnim ljudima.

Biti kulturan s takvima znači zbrisati u najkraćem mogućem roku. bez konfrontacije.

Ignorisanje je suština.

Ponavljam to kao papagaj – na bezvredne se vreme i energija ne troši. Na one koji nasrtljivo i isključivo guraju idiotske stavove ili svoje sebične interese, se reči i emocije ne troše.

I da, apsolutno me ne tangira kako me krpe jajare i drkadžije. Ne zanima me kako sam kotirana kod dežurnih pamtnjakovića i fensi praznoglavaca. 

Za njih je i ćutanje premija.

Ostavite odgovor