Kad žena mrzi ženu

people-2584192_960_720

Šta mislite kako solidan broj žena reaguje na primitivne i mizogene komentare muškaraca na račun nekih drugih žena.

Solidarno ili tako što će stati u njihovu zaštitu? O ne.

Ne samo da se neće pobuniti protiv tretiranja žena kao mesa već se aktivno ući u kampanju njihovog još žešćeg ocrnjavanja.

Muškarci i nisu posebno maštoviti kad je pljuvanje žena u pitanju. Verbalni arsenal se vrti oko varijacije na temu – kurva koju bi trebalo pojebati. Jer, pa naravno, sve one samo to i žele. Svima njima viri kurac iz očiju a ovamo se foliraju. AHA.

(Da da, posebice čeznu da se u krevetu valjaju s mužjacima s takvim mentalnim sklopom.)

Ali zato kad žena pusti mašti na volju kakvih tu senzacionalnih izjava ima.

Ako je našminkanaŠta ona misli ko je, nafrakala se k’o strašilo a glumi da je diva. Poštena žena sebi nikada ne bi dozvolila da se tako pojavi među ljudima. Na šta bre liči, ima pola kile pudera na sebi. Dva sata je pred ogledalom sedela, logično, drugog posla i nema.

Ako nije našminka šta izigrava neku mučenicu, kao ona je fina i smerna. Pazi da ti ne poverujem.

Ako se doterašta se tako utegla da svima oči sisama izbije, kao da ih ni jedna druga nema. Mogla je još kraću haljinu da obuče, batake reklamira. Ma samo to i zna. Da ima trunku stila ne bi nikada tako izgledala. Vulgarna primitivka. Igra na kartu seksa. Pa kad drugo ništa i nema u glavi. Paradira tu sa skupim krpicama dok pošten svet nema ni za sekond. Sram je bilo. Ma možeš ti šta god hoćeš da obučeš ali ukusa nigde. Samo se džaba trsiš okolo, od šarma nema ni traga.

Ako se ne dotera šta bre izigrava časnu sestru, zajebi, nećeš ti nikog u to ubediti.

Ako ima sređenu frizuru – visi svako malo kod frizera i pirlita se kao da nema nikakvog prečeg posla.

Ako nema sređenu frizuru – šta bre glumiš da si zauzeta pa s tom masnom i raščupanom kosom šetaš. Sramota bre kako žena sebi dopusti da se tako zapusti.

Ako je obrazovana i uspešna – ma to je bre kučketina koja je preko leševa ili kreveta sebi grabila put. Ma kakva škola, sve su to veze i poznansta. Ma baš je ona učila.

Ako nije završila škole – seljančura, ni fakultet nije mogla da završi, lenčuga tupava.

Spisak uvreda na račun lepih žena je podugačak.

Kako god neke žene izgledale ili se ponašale to za neke druge nikada neće biti vredno pohvale. To je nemoguća misija. Neke žene naprosto mrze druge žene. Uvek. I to je to.

Zašto mrze?

Zato što su nesigurne u sopstvenu vrednost i kvalitet kao žene. Zato što su zavidne na ono što same nisu.

Njima tuđa fizička lepota izaziva strah. Doživljavaju je kao atak, kao ugrožavanje od kojeg se brane tako što besomučno napadaju i obezvređuju. Na taj način se bore sa frustracijom i ličnim doživljajem da nisu dovoljno lepe.

Što je žena nesigurnija u sebe, sopstvenu privlačnost i ženstvenost to je ornija da vređa sve one koje doživljava kao svoju konkurenciju. To je zakon.

To je poput sistema zaštite. Način da se osete malo bolje u sopstvenoj koži. Time što će popljuvati nečije kvalitete ubede se da će same izgledati bolje. Možda nisam tako lepa ali sam zato mnogo poštenija, vrednija, iskrenija, časnija, vernija…

Sve je to poprilično tužno, ali ono što je meni lično najtužnije je ideja da se tom vrstom komentara kod muškaraca stiču nekakve simpatije i poeni.

Mile moje, to je tako pogrešno.

Ne samo da se ne stiču, nego se takvim ponašanjem u njihovim očima deklarišu kao ljubomorne paćenice. Vidi lujuku, uvlači mi se kako bi’ je pogledao a ovamo bi crkla da može da izgleda kao onaj avion.

Žena koja je sigurna u sebe nikada u drugoj ženi ne vidi pretnju.

Njeno samopouzdanje ne zavisi od ljudi kojima je okružena. Ona se bavi svojim životom i time kako da ga poboljša. Kako da ostvari što više svojih želja i ciljeva. Nema ni vreme ni enegriju da druge preko nišana gleda. Ona u ljudima vidi inspiraciju a ne pretnju.

Zavidnost je manir žena koji sumnjaju u sebe, koji ne veruju da vrede dovoljno da bi ih neko zaista voleo i poštovao takvim kakve jesu.  

Ne postoji savršeno a i sama lepota i uspeh su relativni pojmovi. Uvek ima i biće zgodnijih, elegantnijih, vitkijih, mlađih, sposobnijih. Ako čovek počne da gleda samo ono što nije, sasvim sigurno sjebe i no što jeste.

U otrcavanju drugih nema ničeg privlačnog. Ne postaje se boljom i zanimljivijom osobom tako što se tamo neko izvređa i omalovaži.

Sem toga – da li iko misli da je uspeh u životu umiliti se muškarcu koji misli da je najveće postignuće koje žena može da ostvari da se prostre u nečiji krevet da bi potom ili bila odjebana ili u boljem slučaju pokazivana okolo ko lovački trofej.

Drage moje žene, volite i poštujte sebe na pravi način pa će vas i drugi voleti i ceniti.

-*-

Ako vam treba psihološka pomoć ili vas muče neka pitanja, pišite, Tu sam za vas. nadastep@gmail.com

Ostavite odgovor