A šta vi volite?

luggage-1562932_960_720

Da li ste se nekada zapitali – a šta ja to volim? Zaista zapitali i promislili o tome šta STVARNO volite.

Ja jesam.

Volim psihologiju i pisanje, dobro, to je sasvim jasno.

Volim putovanja i ne pravim pitanje Fruška gora, Tara, Portugal il’ Kuba. Ma bre volim i kofere da pakujem jer svaka ideja idenja negde u meni budi neviđen nalet adrenalina.

Obožavam prirodu, šumu, kao kuče u liftu sam kad zabasamo u divljinu, znate ono preskakanje potoka i pentranje na vidikovce.

More i plaža, uh ne pitajte, pa plus istraživanje uličica starih gradova i fotografisanje. (E da, obožavam da fotografišem.)

Volim da se bavim cvećem. (Maher sam za presađivanje.)

Hrana i ja smo u nestvarnoj ljubav. Luda sam za isprobavanjem novih jela i svetskih kuhinja. Voće, povrće, meso, SVE. Ma da vi znate koja je to senzacija čula kad jedem urme ili azijski fiš paprikaš.

Od pijanja kafe i čaja sam napravila rituale. Volim druženja i obožavam da otkrivam novih mesta za kafenisanje. (Beograd sam prokrstarila uzduž i poreko i uvek nešto novo i lepo primetim.)

Volim arhitekturu i dizajn enterijera. (Nameštaj u stanu sam sama osmislila i nacrtala projekte).

Volim muziku i često je slušam. Sve što uhu godi. Kako kažu – od Silvane do Nirvane. Često i igram.

Filmofil sam, a volim i knjige da čitam.

Od kad znam za sebe radoznala sam. Ceo moj život je potraga za novim utiscima i senzacijama čula. Za lepotom i ljudskom dobrotom.

A nije mi život bio put posut laticama ruža. Uglavnom beše trnje. Međutim, ni u danima najvećeg očaja, nisam prestajala da VOLIM život. I onda kada sam mrzela ljude i kada je patnja bio moja svakodnevica uvek sam volela život.

Kad mnogo toga voliš i veseliš mu se, shvatiš da je život lep i da uvek ima povoda da se raduješ ako ne na veliko, onda na malo.

Moć da volimo i radujemo se, želja da tragamo za novim je ono što životu daje smisao i kad ništa ne štima i kad štima sve.

Kad umeš da voliš, umeš sve. I svako pitanje dobije odgovor i svaki problem rešenje. Voliš i kad je besmisleno. I kad se čini da nema nade. Samo voliš život.

I onda ti nikada nije dosadno i smor. Onda nikoga ne doživljavaš lično. Onda se slično obraduješ komšijskom kučetu i novim čizmama. Pesmi na netu i večeri u restoranu.

Samo je bitno umeti voleti. Sve ostalo dođe. Kad-tad.

A šta vi volite?

-*-

Ako vam je potrebna psihološka pomoć ili savet, ako vas muče neka ljubavna ili životna pitanja, pišite ili zakažite online konsultacije. Tu sam za vas. nadastep@gmail.com

2 komentara

  • Ah, šta ja volim!? Da pevam i igram. Da budem nežna mama. Da budem jedinstvena. Baš volim ljude. Čudno uspešne i vanvremenske. Prijatelje i slavlja. Poeziju. Skijanje i Kopaonik. Kreiranje. Novac. Događaje. Volim ljubav ludo. 😁 I tako dalje. Uživam u vašem sadržaju Nado! 🤗♥️

Ostavite odgovor