Šta slika govori o ženi

Česta je zabluda žena da je izazovan izgled samo način da privuku muškarca a posle će s nivoa lepo lice i telo krenuti dalje. Tu je kvaka. Osvajanje koje kreće prenaglašenim telesnog na viši nivo ne prelazi skoro nikada.
40

Mi ljudi se često zanesemo u idealističnim očekivanjima previđajući činjenicu da savršen svet ne postoji. Kulturno ponašanje možemo zahtevati. I dobiti ga. Međutim, poštovanje se ne može zapovediti.

Muškarac se svakako može iskontrolisati da ne reaguje neprimereno ali to kako on doživljava razgolićenu ženu je stvar na koju ona nema nikakav uticaj. To je suština moći (ili nemoći) prezenta. Mi izgledom šaljemo određenu poruku. Dovoljno često sasvim drugačiju od one koju želimo.

Možda za devojku mini suknja i topić znače slobodu da bude svoja. Možda da pokaže da ne priznaje tuđa nametanja i ograničenja, da je savremena, da ne robuje malograđanskim i primitivnim standardima. Međutim, za ljude koji je posmatraju njeno oblačenje ima bitno drugačiju konotaciju.

Muškarci se mogu ponašati krajnje kulturno i odmereno, mogu se uzdržati od vulgarnih komentara ali na njihove misli niko nema uticaja do oni sami. A razgolićenost je za muškarce u 99% slučajeva znak za jeftinu prodaju atributa. Može žena biti vrlo zatvorena osoba ali ako se oblači izazovno muškarci će je svejedno etiketirati kao potencijalno laku robu.

Da li je to korektno i fer? Ne, nije. Ali to ne menja stvari. Možete biti besni i razočarani, začuđeni i frustrirani ali to realnost neće promeniti. Svako prenaglašavanje tela ima za posledicu da se žena posmatra manje-više samo iz seksualnog ugla.

To nije poziv za nošenje bezlične garderobe. To samo znači da trebi biti svestan toga kakva se poruku šalje oblačenjem. Muškarac u društvu žene s dekolteom do pupka ne sluša šta ona priča. On snagu troši na obuzdavanje svojih seksualnih nagona. To je suština.

Jedno je biti svoj i furati određen fazon. Sasvim drugo je imati očekivanje da okruženje to doživljava na isti način. To je već skoro nemoguća misija.

Ono što je fakat, globano i lokalno, je da malo tekstila, puno plastike, znači lepljenje etiketa: lake dostupnosti i kratke upotrebe.

Svo to danas popularno prćenje i pućenje, polugole zadnjice i grudi na izvolte su stvar izbora. Vrlo legitimnog izbora. Međutim, naivno je i nerealno, s takvim prezentom, očekivati da će muškarci u razmišljanji o devojci ili ženi ići dalje od onog čisto nagonskog. Neće.

Fakat je i to da će se muškarci željni brzog prolaza i još lakše zabave lepiti za atraktivne i izazovno obučene žene. To je sasvim logično. Čak i ako ne bude krevetskog skora, bar su uživo parili oči.

To daje privid ženama da ako žele da budu primećene treba da budu što oskudnije obučene. Ima tu i još jedan argument koji podilazi ženskoj sujeti. On je sažet u rečenici – ko ima šta da pokaže, taj i pokaže. Elem, crknite od ljubomore vi debele, mršave i ostale koje vizuelno ne stoje baš sjajno. Taj stav – ja sam bre riba koja ima šta da pokaže – muškarci će maksimalno ohrabrivati i podsticati. Pljuštaće pohvalni epiteti. No intimno dalje od maštanja o jednokratnom (ili šema) seksu neće ići.

Nikada nisam bila moralista. Svako treba da živi po svom. Ono što me pomalo zamara je kada čujem komentare tipa – ma svi su oni ista stoka, samo ih ona stvar zanima. Ili, ne mogu normalnog muškarca da nađem, sve se neki kreteni lepe za mene.

Česta je zabluda žena da je izazovan izgled samo način da privuku muškarca a posle će s nivoa lepo lice i telo krenuti dalje. Tu je kvaka. Uz takav nastup onog – dalje – nema. Osvajanje koje kreće potenciranjem telesnog na viši nivo ne prelazi skoro nikada.

Ako na svom profilu postavite 50 slika u miniću i s pozom ruka na kuku očekivanje da će to privuči priželjkivanog normalnog je u domenu iščekivanja dobitka na lutriji.

Žena treba sama sa sobom da se dobro smisli šta i koga želi. I da prihvati realnost. Ako je u igri avantura, neobavezna veza i ostatak iz domena seksualno motivisanih druženja onda je takav prilaz savršen. Ako je u igri ozbiljna veza onda i sama žena mora da pokaže dozu ozbiljnosti. Nije nužno biti zakopčan do grla, samo treba naći meru. Postoji zaista mnogo suptilnih načina da se pokaže lepota i atraktivnost. A usput i karakter.

I još jedna stvar koju ne treba zaboraviti, muškarci koji balave na oskudno odevene cice nisu materijal za ozbiljnu vezu. I nije ih moguće preobratiti. Nisu se iživeli i izludovali. I tačka. Mora muškarac sam da dođe do toga da želi emotivno da se veže. Ubeđivanje tu ne pomaže. Elem, nisu žene na gubitku. Ne može se izgubiti tamo gde nikada nije ni bilo šanse za uspeh. Jedino što se gubi je vreme i energija.

Ostavite odgovor