Sliku svoju, ups tuđu, ljubim i ponosno na net kačim

Ono što muškarci kojima izgled nije adut, ali mozak jeste, na vreme shvate je da žene osvaja upečatljiv stav i šarm. Interesovanje se možda primarno budi izgledom ali se zadržava ponašanjem.
31

Danas je nabolje biti mlad i lep. To, jelte, svi znamo. Ako uz taj paket još ide i lova, ma k’o na lutriji da se ubolo. Postali smo opsednuti prezentom. Samo da što bolje izgledamo i što bolji vizuelni utisak ostavimo. Sve ostalo je manje važno. (Dok se ipak ne dokaže suprotno. A obično se kad-tad dokaže da svo to poziranje ič ne vredi ako u glavi haos vlada.)

Međutim, reklama je čudo, valja se u ime što lepšeg iscrtavanja na mapi života što bolje urediti i prirediti. Žene se tako daju na sređivanje, malo garderoba, malo šminka, pa posle botoks, plastificiranje i sl. Ma nama je lako, možemo da biramo. (Kako da se upropastimo, dodajem ja.)

Muškarci su tu na muci. Slab im repertoar da se na brzinu vizuelno dorade. Ako su s pristojnim izgledom na Vi šanse da se kod ženskog roda dobro kotiraju poprilično su mršave. Osim, naravno, ako s bankovnim računima sjajno stoje, e tu im već popularnost vrtoglavo raste.

Ako se čovek zezne pa stvarno počne život da gleda dominantno iz tog ugla onda glavobolja sigurno sledi.

Ono što muškarci kojima izgled nije adut, ali mozak jeste, na vreme shvate je da žene osvaja upečatljiv stav i šarm. Interesovanje se možda primarno budi izgledom ali se zadržava ponašanjem. Muškarac koji ume rečima da zaintrigira za sebe, koji ume svojim ponašanjem da pleni pažnju brzo postaje od ružnjikavog vrlo simpatičan. Kao što lako i brzo lepi muškarci postaju smarači ako im glava služi samo da se u ogledalu ogledaju.

Međutim, postoji kategorija muškaraca koji ostanu fokusirani samo na problematici svog nedovoljno privlačnog izgleda. I reše da taj problem u net komunikaciji prevaziđu tako što će se lažno predstavljati. Nalepe ljudi sliku manekena ili možda privlačnog drugara i onda krenu u akciju osvajanja.

O da. To čak i nije tako retka pojava. Neki takvi profili su ipak banalno providni i iza njih stoje obično muškarci kojima mnogo više od lepote fali karaktera. Jednom rečju paćenici. No neki lažni profili nisu laki za provaliti. Može se tako ženama desiti da započnu net druženje s nekim ko im se učini kao ok osoba. Komunikacija primerena, nađu se i zajednička interesovanja, sve lepo funkcioniše do trenutka kada na red dođe priča o upoznavanju uživo. E tu već kreće vrdanje, izgovori i opravdanja zašto to treba prolongirati i odložiti, zašto konkretan trenutak nije dobra opcija za susret oči u oči. Elem, laže se naveliko. A suština je uvek ista – nešto se krije. Nema tu mnogo alternativnih tumačenja. Muškarac koji se povlači na pomen upoznavanja – to je skoro uvek priča o lažnom identitetu.

Neki od muškaraca koji se kite tuđim perjem „problem“ reše tako što ispare. Ugase profil i to je to. Ma ajte molim vas, nemaju oni vremena i mašte za smišljanje pričica, valja novu žrtvu nahvatati.

Ono što je meni u celoj toj priči vrhunska enigma je odgovor na pitanje – šta oni misle da time dobijaju. Šta je u svemu tome njihova konkretna korist. Da li ubede sebe da su ipak nekakvi osvajači. Da li to što je žena poželela da ih upozna doživljavaju kao da su već udarili recku.

Možda sam stvarno glupa ali ja tu logiku ne vidim. Ali baš nikakvu. Celom tom lagarijom ne postaju lepši, a ženi prišli nisu. Mislim, u čemu je fora?

Možda ne kontam ovo novo doba ali nešto cenim da ako čovek hoće da izgleda bolje i ima više uspeha u emotivnom ili seksualnom životu to treba da proba da reši na malo drugačiji način. Recimo da oslabi ako ima višak kilograma, ili se ugoji ako ima manjak, da krene da vežba, da poseti dermatologa, frizera, da nekim zanimljivim hobijem počne da se bavi. Da se pozabavi realnim načima da ponešto promeni svoj izgleda a pre svega poveća svoje samopouzdanje. Jer to je suština.

Niko ljude ne čini jadnim do oni sami sebe.

To sa laganjem, ko god da mu je sklon, muškarci ili žene, to ne pali. Ali baš nikad. Ta vrsta samozavaravanja je savršen način za još veće ukopavanje u problem.

I za kraj, setite se muža Monike Beluči, niti je lep niti je posebno zgodan ali je osvojio najpoželjniju ženu na svetu.

Nije sve u izgledu. Nikad nije bilo, niti će biti.

Nije problem manjak lepote već manjak karaktera i samopouzdanja.

Leave a Reply