Nikada prva ne šalji poruku

Inicijativa muškarca je znak toga da je do određene mere zainteresovan. A da se ne lažemo, zainteresovanost kreće uvek od izgleda. Muškarac prvo vidi sliku (žene) pa tek onda uključi ton. Nikada to nemojte smetnuti s uma.
42

Kada u nekom trenutku prelomite i ipak rešite da, ako ništa drugo, bar zavirite u taj virtuelni svet bilo bi dobro da razmislite o nekim stvarima.

Prvo i najvažnije je da budete čisti pred sobom šta želite. Ili preciznije, koji je opseg očekivanja koji imate. Ni izbliza nije isto ako želite da ubijete vreme u ćaskanju s ljudima bez volje za konkretnim upoznavanjem ili ako želite da nađete partnera. Namera s kojom se kreće u net avanturu bitno utiče na to kako na internet komunikaciju treba gledati i kako joj pristupiti. I to pre svega da bi sebe zaštitili od nepotrebnih razočaranja.

Bez obzira gde da se obrete, bilo da je to neki klasičan sajt za upoznavanje (a ima ih dosta) ili pak neka od popularnih društvenih mreža prva stvar koja je za devojku/ženu bitna je da – nikada nikome prva ne šalje poruku. Ako je na netu s željom da nađe partnera, definitivno NE.

Zašto?

Muškarac treba da bude taj koji će pokazati da mu se žena dopada. A to pokazuje preuzimanjem inicijative da se javi i pokrene komunikaciju. Ako to ne uradi, nema mesta različitim tumačenjima. Realno, muškarac, kada nešto hoće, on to i uradi. I ne treba mu prozivka. Kad želi na pivo s društvom ne treba mu moljakanje. Kreće ko zapeta puška.

Inicijativa muškarca je znak toga da je do određene mere zainteresovan. A da se ne lažemo, zainteresovanost kreće uvek od izgleda. Muškarac prvo vidi sliku (žene) pa tek onda uključi ton. Nikada to nemojte smetnuti s uma. Nijednoj ženi stoga ne treba muškarac koji je poluzainteresovan ili koji glumi da jeste. Nijednoj ženi ne treba iskustvo da bude s nekim ko je u vezi dok mu ne iskoči bolja prilika. Ona koju neće propustiti. Ona kojoj neće časiti časa da pošalje poruku i okuša sreću.

Ako je komunikacija netom u ičemu drugačija od one uživo to je u većoj hrabrosti da se okuša sreća. Jer ako i ne uspe, nema javnog blama. Za pokušaj niko neće ni znati. Naprosto, na netu je svaki rizik mnogo manji. I tim pre, treba prepustiti muškarcu da se deklariše po pitanju naklonosti.

Ako žena inicira upoznavanje ona nikada sa sigurnošu ne može da zna da li se muškarcu koji se njoj dopao, ona stvarno dopada. Ona ne može da zna da li bi bila izbor tog muškarca ili je samo rezerva dok ne naleti atraktivniji primerak. (Izvin’te na surovoj iskrenosti).

Žene su sklone da relativizuju tu činjenicu pravdajući se da su neki muškarci neodlučni pa ih valja ohrabriti. Da su ovo nova vremena i da ne žele da čekaju da budu odabrane.

To svako može da bude validano obrazloženje i izbor. Međutim, moj izbor će uvek biti da budem sigurna da sam drugoj strani, ako ne san snova, ono bar dovoljno simpatična da ima volje i želje da me kontaktira. Priznaćete, to stvarno nije neki napor i rizik. Ako je muškarca i za to nužno pogurati, ako je nužno prozivanje da pokaže interes prema ženi, bojim se da tu sreće nema. Taj će pre večito biti i guran i prozivan.

Nije moje da nagađam da li sam nekom privlačna, niti da ikoga moljakam i vučem za rukav da me primeti. To je poprilično jadna rabota.

Druga stvar je da bez obzira na svu modernost današnjice, startovanje muškaraca, ma koliko kulturno i odmereno bilo, uvek će, bar do određene mere, biti tumačeno kao navalentno. Osim toga, ono govori muškarcu da ima siguran prolaz a to odmah nosi rađanje ideje da tu i nije nužan neki veliki trud. Elem, uspeh manje-više zagarantovan uz minimum napora. A uopšte ne treba sumnjati u to da će on ako je vizuelna procena prolazna krenuti u priču tipa – da sam te uočio pre, sigurno bih ti se javio. Za nagoveštaj neobavezne veze (i siguranog seksa) laže se i maže naveliko.

I da, bez dileme, za njega će to uvek biti neobavezna veza. Otuda što u nju ulazi ne zato što mu se žena nešto posebno dopada već što mu se veoma dopada ideja odnosa u kojem je on na dobitku a bez truda. I to do trenutka do kog to bude želeo. Do trenutka dok ne naiđe ona koja je njegov prvi ili preči izbor.

Ima žena koje će samouvereno reći – ma samo da ja njega nahvatam, lako ću ga za sebe vezati. Moguće i uspe to vezivanje. Ali znate šta, radije bih da soliram doveka nego da budem nečiji 36 izbor. I budem u igri dok mu se ne ukaže prilika koju sanja. Ili da, ne do bog, zaglavim na duže staze s nekim ko kampuje u vezi po sistemu – daj šta daš.

S druge strane, preuzeti inicijativu je savršena stvar ako želite samo provod. Verujte, muškarci ga žele još i više. Elem, uspeh je siguran.

Međutim, za bilo šta s epitetom ozbiljnosti – zaboravite. Šansa da zaista uspe je svedena na promile.

Ostavite odgovor